Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağımlılıkla mücadelede toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek daha etkili çözümler üretmek amacıyla 24-25 Şubat tarihlerinde Ankara’da ‘Bağımlılıkla Mücadelede Önleyici Adımlar Çalıştayı’nı düzenliyor. Ankara Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılığı önleyici yeni stratejiler masaya yatırılacak.
Çalıştayın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bağımlılıkla mücadelenin en önemli ayağının aile olduğunu vurgulayarak, "Aile, çocuğa sevgiyle yaklaşmalı. Çocuğunuzu ne kadar dinliyorsunuz? Onunla ne kadar vakit geçiriyorsunuz? Eğer aile sahiplenmezse, süreç daha da zorlaşır" dedi.
SPORUN ÖNEMİ VURGULANDI
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişimin zayıfladığına dikkat çeken Bakan Bak, "Çocuğunuzla ilgilenmezseniz, başkaları ilgilenir. Onlarla konuşmazsanız, onları kimlerin yönlendirdiğini bilemezsiniz" ifadelerini kullandı.
Sporun bağımlılığı önlemede kritik bir faktör olduğunu belirten Bakan Bak, "Spor insanı iyileştirir, bağımlılığın önüne geçer. Biz de bu yüzden bağımlılıkla mücadeleye büyük bütçeler ayırıyor, gençleri sporla buluşturuyoruz. Güçlü bir Türkiye için bağımlılığın her türlüsünden uzak durmamız gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmasında gençlere seslenen Bakan Bak, "Ailenizi sevin, ülkenizi sevin. Anne babanıza ‘of’ bile demeyin. Biz gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Çalıştay kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında "Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği Protokolü" imzalandı. Protokol, bağımlılıkla mücadelede akademik çalışmalar ve sahadaki uygulamaları birleştirmeyi amaçlıyor.
Çalıştayda elde edilen veriler ve öneriler, kapsamlı bir rapor haline getirilerek ilerleyen süreçte bağımlılıkla mücadelede yol gösterici bir kaynak olarak kullanılacak.