Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar değerlendirmesi tamamlanan toplam 733 projenin başvurusunu onayladı. Ankara ilçeleri arasında bir başvuru onaylanırken, projesi onaylanan kişi ise Polatlı Müslüm Mahallesinden bir yetiştirici.

Tarım ve Orman Bakanlığını ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsal kalkınma programlarını etkin bir şekilde uygulayarak, ülke genelinde sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TKDK bu kapsamda, 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar değerlendirmesi tamamlanan toplam 733 projenin başvurusuna onay verdi. Bu kapsamda Ankara ilçeleri arasında bir yetiştiricinin başvurusu onaylandı. Projesi onaylanan kişi Polatlı Müslüm Mahallesinden bir yetiştirici.

HAYVANCILIKTA GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİ ONAYLANDI

Bu projelere toplam 791 milyon lira destek sağlanacak. Destek verilen bu projelerin yatırım süreçleri tamamlandığında ülke ekonomisine toplamda 1,3 milyar liralık yatırım kazandırılmış olacak. Polatlı Müslüm Mahallesinden başvuruda bulunan bir yetiştiricinin de projesi onaylandı. Proje hayvancılık faaliyetlerinde güneş enerji sistemlerini kapsıyor.