Altındağ Belediyesi, sahipsiz hayvanların bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme süreçlerini daha etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütmek amacıyla Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, düzenlediği tanıtım toplantısında proje detaylarını ve Altındağ’daki sahipsiz hayvanların mevcut durumunu basın mensuplarıyla paylaşmıştı.
Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi olarak inşa edilecek tesis, sokak hayvanlarının tedavi edilmesi, kısırlaştırılması, rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi süreçlerini içeren bir merkez olacak.
“HAKSIZ YERE ELEŞTİRİLDİK”
Başkan Veysel Tiryaki, ilçede sık sık hayvan ölüsü ihbarları aldıklarını belirterek, bu durumun kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Tiryaki, mevcut yasalar çerçevesinde hayvanları koruma ve sağlıklı bir çevre oluşturma sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:
“Türkiye’de milyonlarca sahipsiz hayvan bulunuyor. Ne yazık ki, geçtiğimiz yıl ve yakın bir dönemde hayvan haklarını savunduğunu iddia eden bazı kişiler tarafından belediyemiz haksız yere eleştirilmiş ve kamuoyunda hedef haline getirilmiştir. Oysa şahsım ve çalışma arkadaşlarım da birer hayvansever olarak, bu konuda hassasiyet göstermekteyiz.”
“SOKAKLAR HEM İNSANLAR HEM HAYVANLAR İÇİN GÜVENLİ OLMALI”
Belediye olarak hayvanları korurken, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamayı da görev bildiklerini belirten Tiryaki, sahipsiz hayvanların kontrolsüz bir şekilde sokaklarda yaşamasının hem insanlar hem de hayvanlar için risk oluşturduğuna dikkat çekti.
"İnsan yaşamı nasıl kutsalsa, Allah’ın yarattığı tüm canlılar da kutsaldır. Ancak, sokaklarımızın güvenliğini sağlamak da bizlerin sorumluluğundadır. Altındağ’da yaşayan annelerin, çocukların, gece çalışanlarının ve yaşlıların güvenle dışarı çıkabilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Biz hayvanların yaşam hakkını savunurken, toplumun güvenliğini de göz ardı edemeyiz" dedi.
LİNÇ KAMPANYALARINI VE ASILSIZ İDDİALARI KABUL ETMİYORUZ”
Başkan Tiryaki, belediyenin hayvan hakları konusunda haksız eleştirilere maruz kaldığını belirterek, bazı sosyal medya kampanyalarının yanlış yönlendirme ve iftiralar içerdiğini dile getirdi. Kendisinin de dört köpek beslediğini ifade eden Tiryaki, şunları söyledi:
"Belediyemize yönelik yürütülen linç kampanyaları ve asılsız iddiaları kabul etmiyoruz. Sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmalarımızı manipüle eden ve yanlış yönlendiren gruplar var. Ancak biz, her zaman hayvanların yaşam hakkını koruyan, onları rehabilite eden ve sahiplendirme süreçlerini yöneten bir belediye olmaya devam edeceğiz."