Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla Milli Kütüphane Konuşan Kitaplık biriminde, çocuklar için kitap seslendirmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, önemli açıklamalarda bulundu. Mahinur Özdemir Göktaş,Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu 'Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler' dizisinden "Altın Dilli Kız" isimli masal kitabını seslendirdi.

"Çocuklarımızı erken yaşta okumaya teşvik etmek için"

Kitabı, görme engelli çocuklar başta olmak üzere tüm çocuklara seslendiren Göktaş, şu ifadelerde bulundu: "Çocuklarımızı erken yaşta okumaya teşvik etmek, onlara okumayı sevdirmek amacıyla 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun içerikli kitap listesi oluşturuyor, listemizi her geçen gün geliştiriyoruz. 2018 yılından günümüze kadar 0-18 yaş çocukları için hazırladığımız listemizle birlikte 1502 kitap çocuklarımız için uygun içerikli olarak değerlendirilmiştir."

Çocuk Dostu Kitap

Seslendirilen "Altın Dilli Kız" kitabının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Çocuk Dostu kitap değerlendirmesinde yer aldığı ifade edildi. Kitap, aynı zamanda evrensel ahlak kurallarına uygunluk, milli-manevi değerlerle uyumluluk, çocukların psikososyal gelişmelerine sunulan katkı, dil gelişimine sağlanan yarar gibi birçok başlıktan tam puan alarak çocuklar için yararlı kitap olarak nitelendirildi. 

Polatlı’da ilkokul öğrencileri israfa karşı seslerini yükseltti Polatlı’da ilkokul öğrencileri israfa karşı seslerini yükseltti

Editör: Tuğba Akkesen