Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Kültür Gezi Programı, 17 Ocak Cuma günü itibariyle başladı. Ülke genelinden çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubunun katıldığı etkinlikte gazetecilere 3 gün boyunca Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtılacak.
İLK DURAK AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ OLDU
Etkinliğin ilk gününde gazeteciler Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal, misafirlerini samimi bir karşılama ile ağırladı. Basın mensuplarına Afyonkarahisar’ın kültürel alandaki yeri, şehirde yürütülen projeler ve geleceğe yönelik planlamalar hakkında detaylı bilgiler veren Köksal, şehrin turizm potansiyeline vurgu yaptı.
"YEREL YÖNETİMLER MEDYA İLE ANLAM KAZANIR"
Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehirdeki kültürel ve turistik projelerin hayata geçirilmesi konusunda ciddi adımlar attıklarını belirtti. Afyonkarahisar'ı ülkenin yükselen yıldızı olarak gördüklerini ifade eden Köksal, gazetecilik mesleğinin önemine de vurgu yaptı. Köksal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Afyonkarahisar'ı sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda stratejik konumu ve her geçen gün gelişen vizyonuyla ülkemizin yükselen yıldızı olarak görüyoruz. Değerli misafirler, gazetecilik toplumun gözü, kulağı ve sesi olmak yoluyla her zaman demokrasimizin temel taşlarından biri olmuştur. Ancak çağımızda bu kutsal meslek dijital dönüşümle birlikte yeni bir kimlik kazanmaktadır. Haber yaparken doğruluk, etik ve güvenilirlik kavramları artık zorunlu hale gelmiştir. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizler bu dönüşümün tam merkezinde yer almayı ve sizlerle birlikte hareket etmeyi önemsiyoruz." Yerel yönetimlerin şeffaflık, hesap verebilirlik ve vatandaşlarla doğrudan iletişim anlayışı ancak güçlü bir medya ile anlam kazanır."
TİGAD BAŞKANI GEÇGEL'DEN DİJİTAL MEDYA VURGUSU
Programın konuşma yapan Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Geçgel, Afyonkarahisar'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği'nin kuruluş amacına değindi. Geçgel, dijital medyanın yasalar tarafından tanınması sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Geçgel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği'nin ilk kuruluş amacı, dijital medyanın herhangi bir kanunlarda yeri ve tanımı olmamasını ortadan kaldırmaktı. Biz, uzun yıllar boyunca dijital medyanın yasalarca tanınması için mücadele verdik. Bu çabalar sonucunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önce Dijital Mecralar Komisyonu'nda, ardından Adalet Komisyonu'nda görüşülen kanun nihayet çıktı. Eksik de olsa bu kanun, dijital medyada çalışan arkadaşlarımızın basın kartı almalarına imkan sağladı. Ayrıca, Basın İlan Kurumu da dijital medyayı tanımaya başladı ve bu alanda yayınlara destek verdi."