Bakan Tekin: İnsan Hakları metinleri yeniden tartışmaya açılmalı Bakan Tekin: İnsan Hakları metinleri yeniden tartışmaya açılmalı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), örgün eğitimden açık öğretim liselerine geçişlerle ilgili önemli değişiklikler içeren Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ni güncelledi. Yeni düzenlemeler, 13 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

KOŞULLARA UYANLAR GEÇİŞ YAPABİLECEK 

Yeni yönetmelikte, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş süreci yeniden düzenlendi. Buna göre, belirli koşulları sağlayan ve en geç altı ay içinde başvuran öğrenciler, velilerinin talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine nakil ve geçiş yapabilecek. 

KİMLER AÇIK ÖĞRETİME GEÇİŞ YAPABİLİR? 

Yönetmelikte yer alan düzenlemelere göre, aşağıdaki durumlarda olan öğrenciler açık öğretim liselerine geçiş yapabilecek: 

“Anne veya babası vefat eden öğrenciler, koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen öğrenciler, evlatlık edinme öncesinde bir yıllık geçici bakım sürecinde olanlar, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen öğrenciler, özel gereksinim raporu olan öğrenciler, evde veya hastanede eğitim gören öğrenciler.” 

KUR’AN KURSLARI VE HAFIZLIK EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERE YENİ HAKLAR 

Yönetmelikte yapılan bir diğer önemli değişiklik, hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik oldu. Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi veya bu eğitimi destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan öğrenciler de bu haktan yararlanabilecek. Ayrıca, ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olup tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş öğrenciler de bu kapsamda değerlendirilebilecek. 

Kaynak: ENSONHABER