Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına dair atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart -1 Nisan tarihlerinde alınacağını açıkladı. Özer, atamaların ise 8 Mayıs’ta yapılacağını söyledi.

ÖZER: SÜRECİN EĞİTİM AİLEMİZE KATILACAK TÜM ÖĞRETMEN ADAYLARIMIZA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ataması yapılan öğretmenlerin 1 Eylül’den itibaren okullarında görevlerine başladığını belirtti. Özer, “Öğretmen adaylarımızın ön başvurusu ve sözlü sınav merkez tercihleri 27 Mart – 1 Nisan tarihlerinde arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs'ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖZER BUNUNLA BİRLİKTE BRANŞ BAZINDA KONTENJAN DAĞILIMINI DA AÇIKLADI. BİRİNCİ SIRADA SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BULUNUYOR.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağına işaret eden Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."

Bununla birlikte Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanının esas alındığını ifade etti.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ATAMASI

Son 20 yılın en büyük öğretmen ataması olduğunun altını çizen Özer, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.