Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi’nde bulunan tarihi tescilli bir yapı, kamu kurumlarının fesih kararlarına rağmen boşaltılmayınca tartışma konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, 2016 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Edremit Belediyesi’ne tahsis edilen yapı, iddialara göre belediye tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’na ait İmamoğlu İnşaat adlı firmaya aylık 250 TL bedelle kiralandı.

250 Tl’ye Kiralanan Tarihi Bina Tartışmalara Neden Oldu (2)

Bakan Tunç-DEM Parti İmralı Heyeti görüşmesinin tarihi belli oldu Bakan Tunç-DEM Parti İmralı Heyeti görüşmesinin tarihi belli oldu

Söz konusu şirketin, tarihi yapıyı bir alt kiracıya devretmesiyle birlikte yapı restoran olarak kullanılmaya başlandı. Ancak Edremit Belediyesi bu duruma müdahale ederek sözleşmeyi feshetti. Fesih işlemi 2024 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından da tekrarlandı. Her iki kurumun fesih kararına rağmen, bina boşaltılmadı ve resmi olarak terk işlemi yapılmadı. Bu nedenle, bugün kayyım yönetimine geçen İmamoğlu İnşaat firması, sözleşmesi olmadan binada bulunmaya devam ederek resmi olarak işgalci konumuna düştü. 1950’li yıllarda zeytin işçileri için barınak olarak inşa edilen tarihi yapı, şu an hukuki belirsizlik içinde kaderine terk edilmiş durumda. Kayyım atamasının ardından herhangi bir somut adım atılmadığı için, yapının geleceği ve korunup korunamayacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: İHA