Tarımsal alanların kullanımı ile kırsal nüfusun şehre göçü ile tarımsal üretim alanı ve tarımsal iş gücü sürekli olarak azalmakta.
Dünya nüfusundaki artış ve bu nüfusun zenginleşmesi ile kalori ihtiyacındaki yükselişten dolayı 20 sene içinde tarımsal üretimin artması gerekiyor.
Tarım, birçok düşük gelirli ekonomideki en önemli sektörü temsil ediyor.
Tarım, binlerce yıl boyunca birçok dönüşüm geçirdi..
Tohum, sulama ve gübreler de büyük ölçüde gelişerek çiftçilerin verimini arttırmasına yardımcı oluyor. İnsanlar çiftçiliği daha verimli hale getirmek ve daha fazla gıda yetiştirmek için yeni yollar geliştirmekten hiç vazgeçmiyorlar.
Yenilik, modern tarımda her zamankinden daha önemli. Tarım endüstrisi, son yıllarda kökten bir dönüşüm geçirdi.Şüphesiz ki makinelerdeki gelişmeler, çiftlik ekipmanlarının hızını ve üretkenliğini artırarak daha fazla arazinin daha verimli ekimine yol açıyor.
Akıllı tarım uygulama örnekleri her geçen gün çoğalıyor. Teknoloji ile biraz haşır neşir olan çiftçilerin bile rutini haline gelen kimi uygulamalar, akıllı tarımın ilk adımları olarak görülebilmekte. Çiftçiler, akıllı tarım sayesinde toprağın ihtiyaçlarını, ekinin gereksinimlerini daha doğru görüyor ve gerekli adımları güvenle atabiliyor.
GİZEM UÇAR