FED faiz kararını açıkladı! 4 yıl aradan sonra ilk kez düştü FED faiz kararını açıkladı! 4 yıl aradan sonra ilk kez düştü

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışan 2025 yılında maaşlara yapılan zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı Habertürk canlı yayınında 2025 yılı emekli, memur ve asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dursun konuya ilişkin 3 farklı rakam açıkladı.

2025 Yılı Asgari Ücret Ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak Sgk Uzmanı Açıkladı! (2)

EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

 Erdursun, IMF'nin Türkiye'ye 'Asgari ücreti yüzde 14 artırın' diye bir önerisi olduğunu ifade etti.  Ayrıca, Türkiye'nin notunu belirleyen kredi derecelendirme kuruluşlarının da  'En fazla hedeflenen enflasyon oranında artış yapın' dediğini belirtti. Erdursun, asgari ücretin 20 bin TL ile 21 bin 250 TL arasında olacağını düşündüğünü ifade etti. Maaşlara yüzde 20 oranında bir zam yapılacağını ön gördüğünü söyleyen Erdursun, bundan sonra yüzde 49-50 oranında zam yapılamayacağını belirtti.

EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR OLACAK?

Erdursun, yüzde 20'lik zam ile en düşük emekli aylıklarının da 15 bin TL olacağını ifade etti. "Memurların aylıklarına da yüzde 10 artış yapılacak şimdiden söyleyeyim" diyen Erdursun,  Memur ve memur emeklilerine yüzde 10, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 13,5 ila 15 arasında artış yapılabileceğini ifade etti. 
 

Kaynak: Haber Türk