Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticiler için 2024 yılı buzağı ve kuzu desteği başvuru tarihleri ve şartları açıklandı.

Başvurular, 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olup, 29 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURU YERLERİ

  • Buzağı Desteği: Kooperatif ve Birlik Üyeleri, üye oldukları örgütler üzerinden başvurularını yapabilecekler. Üye olmayan üreticiler ise il veya ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

  • Kuzu Desteği: Birlik üyeleri, birliğin bulunduğu illerdeki örgütlere başvurabilirken, birlik bulunmayan bölgelerde üreticiler il veya ilçe tarım müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

Buzagi Ve Kuzu

DESTEK MİKTARLARI VE EK ÖDEMELER

  • Buzağı Desteği: Temel destek miktarı 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Kadın ve genç üreticilere 700 TL ek ödeme yapılacak. 20 hayvanı olanlar için ek 1.000 TL, suni tohumlama yapanlara 800 TL, yerli sperma kullananlara ise 500 TL ek destek verilecek. Ayrıca, ari işletmelerde dişi buzağı için 4.000 TL ek destek ve birinci derece örgütlere de 200 TL ek ödeme sağlanacak.

  • Kuzu Desteği: Oğlak kuzu desteği 200 TL olarak belirlenmiştir. Kadın ve gençler için 140 TL ek ödeme yapılacak. 100 başa kadar hayvana sahip olanlar için 200 TL, birinci derece örgütler için 40 TL, 100 baş ve üzeri anaç koyuna sahip olanlara ise en fazla 100 hayvan için 360 TL ek ödeme verilecek.

BAŞVURU SÜRECİ

Üreticilerin, desteklerden yararlanabilmeleri için başvurularını zamanında ve eksiksiz olarak yapmaları gerekiyor.

Dünyaca ünlü Türk kolonya markası raflardan toplatılıyor! Şirketten açıklama geldi Dünyaca ünlü Türk kolonya markası raflardan toplatılıyor! Şirketten açıklama geldi

Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen üreticiler, ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ