Dünya, 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç gündem olmuş durumda.

Yusuf Dikeç’in kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapması Türkiye ve dünyada gündem oldu.

2012 Yaz Olimpiyatları’nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında Türkiye’yi temsil eden Dikeç 2013 yılında Mersin’de gerçekleşen Akdeniz Oyunları’nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmıştı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılım sağlayarak Şevval İlayda Tarhan ile birlikte karma 10 m havalı tabancada finalde 2. Olmaya hak kazandı. Yusuf Dikeç’in başarısıyla birlikte Türkiye’nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalyayı almaya hak kazandı.

Sosyal medya da ise Yusuf Dikeç’in kulaklık takmadan ve eli cebinde olarak atış yapması gündeme oturdu. Yusuf Dikeç hakkında kullanıcılar tarafından sosyal medyada araştırmalar hız kazandı. Peki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç’in memleketi neresi?

Aşiret düğününde gelin ve damada  5 kilo altın, 5 milyon lira para takıldı Aşiret düğününde gelin ve damada  5 kilo altın, 5 milyon lira para takıldı

İşte Yusuf Dikeç’in memleketi..

2024 Yaz Olimpiyatlarına Damga Vuran Yusuf Dikeç’in Memleketi Herkesi Şaşırtıyor! İşte Yusuf Dikeç’in Memleketi (2)

1 Ocak 1973’te Kahramanmaraş Göksun’da dünyaya gelen Yusuf Dikeç aslen Kahramanmaraşlıdır.

51 yaşında olan Dikeç, çocukluk dönemini Kahramanmaraş’ta geçirmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ