Yeni Suzuki Swift ilk olarak Japonya'da tanıtıldı. İşte merakla beklenen otomobilin özellikleri ve güncel fiyatlar hakkında bilgiler.

Aracı Olanlar Dikkat! TÜVTÜRK'ten Muayenede Yeni Dönem: Artık Bunu Yapmanıza Gerek Yok Aracı Olanlar Dikkat! TÜVTÜRK'ten Muayenede Yeni Dönem: Artık Bunu Yapmanıza Gerek Yok

2024 Suzuki Swift: Japonya'da Yeni Nesilin Tanıtımı

Suzuki'nin sevilen modeli Swift, yeni jenerasyonuyla otomobil severlerin karşısına çıktı. Japonya'da düzenlenen Japan Mobility Show 2023'te sergilenen ve "üretime çok yakın" olarak nitelendirilen konseptin ardından, ticari olarak yollara çıkacak modelin tanıtımı yapıldı. Yeni Suzuki Swift, serinin genel gövde formunu korurken, daha yuvarlak hatlarıyla modern bir tasarım dili sergiliyor.

Renkli ve Eğlenceli Bir Sürüş Deneyimi

Suzuki, yeni Swift'i sürücülerin günlük yaşamlarına eğlence katmak üzere tasarladığını belirtiyor. Canlı renk seçenekleri ve gelişmiş sürüş destek/güvenlik sistemleriyle donatılan araç, 9 inçlik büyük bir ekrana sahip kokpit alanıyla da dikkat çekiyor. Yeni Swift, XG, Hybrid MX ve Hybrid MZ versiyonlarıyla pazara sunulacak.

2024-Suzuki-Swift1

Motor Seçenekleri ve Hibrit Teknolojisi

Yeni Swift'in en alt modeli, yüksek verimli yeni geliştirilen 1.2 litrelik üç silindir benzinli Z12E motoru barındırıyor. Orta ve üst paketlerde ise bu motor, mild-hibrit teknolojisi ile desteklenerek daha verimli bir sürüş sunuyor. Japonya'da yeni bir CVT otomatik şanzıman sistemi ile satılacak olan modelin, 2024 yılında diğer pazarlara da sunulması planlanıyor.

Türkiye Pazarı ve Fiyatlandırma

Suzuki, otomobil pazarında büyük oynamasa da, Türkiye dahil olmak üzere sınırlı sayıda getirdiği araçlarla ciddi satış rakamlarına ulaşıyor. Türkiye'deki mevcut jenerasyon Swift için 7 Kasım 2023 itibarıyla hibrit versiyon özelinde en az 988 bin TL ödenmesi gerekiyor. Yeni jenerasyonun Türkiye fiyatı henüz açıklanmamış olsa da, otomobil severlerin ilgisini çekecek bir gelişme olarak karşımızda duruyor.