2024 2025 Adli Yılı Başladı Yargıtay Heyeti Anıtkabir’i Ziyaret Etti  (2)20 Temmuz'da başlayan adli tatilin sona ermesiyle birlikte 2024-2025 adli yılı bugün resmi olarak başladı. Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez başkanlığındaki heyet, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk, Yargıtay Genel Sekreteri Mehmet Fatih Belviranlı ve Yargıtay üyeleri, Anıtkabir’de Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Başkan Kerkez, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. 

2024 2025 Adli Yılı Başladı Yargıtay Heyeti Anıtkabir’i Ziyaret Etti  (3)

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Yargıtay heyeti hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Kerkez, deftere şu ifadeleri yazdı: 

Ankara'da sahte bal operasyonu! Piyasa değeri tam 960 milyon lira... Ankara'da sahte bal operasyonu! Piyasa değeri tam 960 milyon lira...

"Kurduğunuz Cumhuriyet, hukuk devleti ilkeleri üzerine inşa edilmiştir ve bizler de bu mirasın emanetçileri olarak adaletin tecellisi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını en üst düzeyde koruyarak, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu olarak bize gösterdiğiniz çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde, adaletin ışığıyla yolumuza devam edeceğiz. Sizi minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun." 

Kaynak: İHA