Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ temasıyla gerçekleştirdiği zekat kampanyasıyla 2023 yılında büyük bir başarı elde etti. Toplanan 826 milyon liralık zekat yardımıyla TDV, 5 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı. TDV'nin yürüttüğü kampanya kapsamında afet ve acil yardımlardan eğitime, gıda yardımlarından barınma desteğine, hayır faaliyetlerinden tıbbi malzemelere ve yetim faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede ihtiyaç sahiplerine destek sağlandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen zekat kampanyasının, kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurguladı. İzani Turan, zekatın farz bir ibadet olduğunu hatırlatarak, “İnfak duygusu yüksek hayırseverin zekat bağışlarını 2023 yılında yaşadığımız deprem nedeniyle başta depremzedeler olmak üzere ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya gayret ettik” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar! Ekonomide dengelenme başladı Bakan Şimşek’ten önemli açıklamalar! Ekonomide dengelenme başladı

T D V

Z​EKAT, İYİLİK YAPMANIN EN ETKİLİ YOLLARINDAN BİRİSİDİR” 

Vakfın uzun yıllardır iyilik faaliyetlerine devam ettiğini belirten Turan, “Yurt genelinde 81 ilde 1003 şubemizle yardıma muhtaç insanların yanında oluyoruz. Ramazan ayında da sahada aktif olarak yardımlarımızı sürdürerek, deprem bölgelerinden başlayarak Türkiye genelinde ve dünya çapında yaşanan kriz bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine güvenilir bir şekilde zekatlarımızı ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zekatın;  Ramazan ayında değil, yılın her dönemi yapılabilecek bir ibadet olduğunu dile getiren Turan, "“Hayır ve hasenatın toplumu kucaklayan yüzü olan zekat iyilik yapmanın en etkili yollarından birisidir. Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatına doğrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekâtın doğru bir şekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çok büyük önem taşıyor. Milletimizin zekat vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde Vakfımız, ‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ projesiyle ihtiyaç sahiplerini tespit ederek veren el ile alan el arasında köprü oluyor. Vatandaşlarımızın zekat ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek için zekathesapla.tdv.org adresi ve mobil uygulamamız aracılığıyla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Hayırseverlerimiz kolaylıkla zekatlarını bağışlayabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olabilirler” şeklinde konuştu.

İHA