2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de verdiği mücadele ile rakiplerini bir bir deviren 1926 Polatlı Belediyespor, Polatlı’mızın 30 yılı aşkın profesyonel lig hasretine son vermiş ve TFF 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazanmıştı.

Polatlı ekibi, geçtiğimiz sezon çıktığı 26 maçtan 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etmişti ve kalesinde gördüğü 13 golle 6. Grup’un en az gol yiyen takımı olmuştu.

Alaplı Belediyespor, Eskişehirspor, Ankara TKİ gibi iddialı rakiplerini geride bırakan ve Play-off turuna gerek kalmadan şampiyonluğa ulaşan 1926 Polatlı Belediyespor, ilçemizi bu sezon da gururlandırmak için mücadele verecek.

Sampiyon Polatli 8

RAKİPLER BELLİ OLDU

2024-2025 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Grupları Kura Çekimi, 13 Haziran Perşembe günü Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saat 14.00’te başlayan kura çekiminde 1926 Polatlı Belediyespor’un yer alacağı grup ve karşılaşacağı rakipler belli oldu.

Kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can ve Lig Yönetim Direktörü Özcan Şefik’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Kura Cekimi 1

Önce TFF 2. Lig, sonrasında ise TFF 3. Lig kuraları çekildi. 1926 Polatlı Belediyespor torbadan çıkan sonuçla 4. Grup’ta yer aldı. 1926 Polatlı Belediyespor’un yer aldığı 4. Grup şu takımlardan oluştu:

- Bergama Sportif Faaliyetler A.Ş.

- Talasgücü Belediye Spor

- Niğde Belediyesi Spor

- Denizlispor

- Kahramanmaraş İstiklal Spor

- Mardin 1969 Spor

- Ağrı 1970 Spor

- Sebat Gençlik Spor

- Orduspor 1967

- Kırıkkalegücü Futbol SK

Ankara'da Meze Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı Ankara'da Meze Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı

- 1926 Polatlı Belediyespor

- Zonguldak Kömürspor A.Ş.

- Turgutluspor

- Nilüfer Belediye Futbol Kulübü

- Edirnespor

- Büyükçekmece Tepecik Spor

TFF 3. LİG STATÜSÜ

TFF 3. Lig 4 grupta 16’şar takım olmak üzere toplam 64 takımla oynanacak.

1. devre maçları 8 Eylül - 15 Aralık 2024, ikinci devre maçları ise 19 Ocak - 26 Nisan 2025 tarihleri arasında oynanacak. Ramazan Bayramı’na denk gelen 26. hafta müsabakaları bayramdan önceki hafta içerisinde oynanacak şekilde planlanacak.

TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselecek.

Müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 2 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluşturacak. Play Off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakalarından oluşacak.

TEKNİK DİREKTÖR BİLMECESİ DEVAM EDİYOR

Yeni sezon öncesinde takımı profesyonel lige taşıyan teknik direktör Sait Taş ile yollarını ayıran Polatlı ekibinin hangi hoca ile anlaşacağı merakla beklenirken, futbolcu ve teknik ekipte de çeşitli değişiklikler yapılması söz konusu...

Öte yandan Polatlı Şehir Stadı’nda profesyonel lige yakışır bir stadyum için çalışmalar da devam ediyor. Zemin düzeltme ve tribün inşası gibi dokunuşlarla yeni bir görünüm kazanması hedeflenen Polatlı Şehir Stadı, yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor.

Muhabir: ÖYKÜ KARABACAK