Kutlamalar, 10 Ekim günü saat 10.10'da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Yakın Kart Lansmanı ile başlayacak. Ardından, Atatürk Anıtı'na saat 11.30'da yapılacak çelenk sunumu ile şehitlerimiz ve gazilerimiz anılacak. Gün boyunca sürecek etkinlikler, saat 18.00'de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak görkemli bir kortej yürüyüşü ile devam edecek.

Kutlamaların büyük finali ise Zağnos Paşa Camii Meydanı'nda saat 19.15'te başlayacak Ali Çakar konseri olacak. Ünlü sanatçı, Balıkesirlilerle birlikte unutulmaz bir gece yaşatacak.

2010 yılından bu yana kutlanan 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü, her yıl şehrin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirerek, Balıkesirlilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu yıl da Balıkesir, coşkuyla kutlayacağı bu özel günde tüm Türkiye'ye bir kez daha "Balıkesirli olmak ayrıcalıktır" mesajını verecek.

Polatlı’da “Dünyamızın Mirası” tiyatro oyunu büyük ilgi gördü Polatlı’da “Dünyamızın Mirası” tiyatro oyunu büyük ilgi gördü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “10.10 Dünya Balıkesirliler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akın mesajında, “On numara kentin on numara insanlarıyla 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’nü kutluyoruz. Tüm hemşehrilerimi etkinliklerimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Takvimi:

10.10: Yakın Kart Lansmanı

11.30: Çelenk Sunumu

18.00: Kortej Yürüyüşü

19.15: Ali Çakar Konseri

Balıkesir Günü

Muhabir: BÜŞRA ÇİNKAYA DOĞAN