Netflix'in yeni üç bölümlük belgesel dizisi The Man With 1000 Kids (1000 Çocuklu Adam), şu anda yayın platformunda 1 numaralı program. İzlerken, gerçek hayatta ailelere ne olduğu ve Jonathan Jacob Meijer'in şu anda nerede olduğu gibi sorular aklınıza gelebilir.

1000 Çocuklu Adam sperm donörlerinin çok üretken bir donör olduğunu ve çeşitli ülkeler ve kıtalarda yüzlerce çocuğa babalık ettiğini keşfeden birden fazla çiftin ve bekar kadının gerçek hikayesini anlatıyor. Hollanda'daki (yaklaşık 17 milyonluk bir nüfusa sahip olan) 11 sperm bankasına bağışta bulundu ve ayrıca özel bağışlarda bulundu.

"Bu dünyada bir hayatınız var - neden cazibesini, zekasını ve yaratıcılığını kullanarak kitlesel ölçekte üremeye ve tüm bu insanları aldatmaya çalıştı?" diye soruyor belgesel dizisinin yönetmeni Josh Allott Tudum'a. "Onunla tanışmış birçok farklı ebeveyn ve onu iyi tanıyan insanlarla konuştuğumda, bunun onun için neredeyse bir bağımlılık haline geldiği anlaşılıyor."

Jonathan Jacob Meijer Kimdir?

Jonathan Jacob Meijer, sperm bağışı yoluyla dünya çapında 500'den fazla çocuğa sahip olduğu iddia edilen Hollandalı bir müzisyen ve YouTuber'dır. Meijer, Şubat 2024'te bir YouTube videosunda, bir sınıf arkadaşının kendisine kısırlık sorunu yaşadığını söylemesinin ardından sperm bağışçısı olmaya karar verdiğini söyledi. People'a göre, Ekim 2023'te daha önce bir videoda, ailesinde kanser, diyabet veya genetik hastalık geçmişi olmadığı için sperm bağışlamanın iyi bir şey olacağına inandığını açıklamıştı.

Meijer kalabalık bir aileden geliyor ve yedi kardeşi var. Arkadaşlarından biri olan Patricia belgeselde çocukluğu hakkında konuşuyor. Genç bir yetişkin olarak Meijer'in kendi kimliğini bulmakta zorlandığını ve sürekli olarak işler ve görünüm arasında dolaştığını söyledi. Dizideki bir anne, uzun, dalgalı sarı saçları ve koyu mavi gözleri sayesinde onu "Tanrısal bir komplekse" sahip olarak tanımladı. Hollanda'da ve dünyanın dört bir yanında spermlerini bağışlarken, kripto paradan çiğ et diyetine kadar her şey hakkında fikirlerini paylaştığı YouTube kanalına sık sık paylaşımlarda bulunuyordu.

Jonathan Jacob Meijer'in İddiaya Göre Ne Yaptığı?

Jonathan Jacob Meijer, ebeveynlere yalan söylemek ve onları kandırmakla suçlanıyor ve sperm bağışlarını kullanarak dünyanın dört bir yanında çocuk sahibi olmak istiyor. 1000 Çocuklu Adam, Meijer'in Jacob, Ruud, Walter ve Maarten gibi çeşitli isimleri kullanarak gebe kalmasına yardımcı olacağı çocukların ebeveynleriyle nasıl iletişim kurduğunu ayrıntılarıyla anlatıyor.

Meijer gibi seri bağışçılar, yüzlerce çocuğun aynı genleri paylaşma olasılığı nedeniyle önemli riskler oluşturur. En ciddi olanlardan biri, ortak biyolojik atalara sahip kişiler arasındaki cinsel ilişkiler veya evlilikleri içeren kan bağıdır. Bu tehdit, Meijer'in küçük bir coğrafi alanda çok sayıda bağış yaptığı Hollanda'da özellikle endişe vericidir. Time.com'a göre, çocuklarından üçü bile aynı kreşe gitti.

Natalie adlı bir anne belgeselde, "Birlikte büyütülmemiş çocukların, kardeşlerinin yüzlerinde bazı benzerlikler gördükleri için birbirlerine daha fazla ilgi duyma olasılıkları daha yüksektir" dedi. Bu romantik aşk hissi, Star Wars karakterlerinden adını alan "Luke ve Leia kompleksi" olarak da bilinen fenomen olarak bilinir.

Jonathan Meijer'den Etkilenen Ailelere Ne Oldu?

Meijer'in sperm bağışları yüzlerce aileyi etkiledi, bunların çoğu The Man with 1000 Kids'te yer alıyor. Bunların arasında Hollandalı Suzanne ve Natalie de var, onlar ebeveyn olmalarına yardımcı olduğu birkaç çiftten sadece biri olduklarına inanıyorlar. Ayrıca, John'un ilk evliliği sırasında katlandığı geri döndürülemez vazektomi nedeniyle çocuk sahibi olamayan bir çift olan Joyce ve John da var.

Avustralya'da, Sidney'de yaşayan Laura ve Kate çifti Meijer'i bir Facebook grubundan öğrendi. Bekar anne Vanessa, Meijer'e minnettar hissetti, aynı duyguyu, bekar bir anne ve okul öncesi öğretmeni olan Nicolette de paylaştı ve meslektaşlarından birinin Meijer'in çocuklarından birini doğurduğunu öğrendi. Netflix'e göre, sonunda topluluğunda daha fazla üvey kardeş buldu.

2021'de New York Times, Vanessa van Ewijk adlı bir Hollandalı kadınla Meijer ile yaşadığı deneyim hakkında röportaj yaptı. Bayan van Ewijk, spermiyle bir kız çocuğu dünyaya getirmeden önce yalan söyledi ve ona çocuklarının sekizinci çocuğu olduğunu söyledi. Birkaç yıl sonra ona geri döndü ve 2017'de benzer sahte iddialarla bir erkek bebek sahibi olmasına yardım etti.

Ancak Facebook'ta Meijer'i bağışçı olarak kullanan başka bir bekar anneyle bağlantı kurduktan sonra Meijer hakkında şaşırtıcı haberler aldı. Kadın, Bayan van Ewijk'e Meijer'in Hollanda'da çok sayıda doğurganlık kliniği aracılığıyla en az 102 çocuğa babalık ettiğini söyledi. Bayan van Ewijk, en az 175 çocuk sahibi olduğunu itiraf eden ve daha fazlasının olabileceğini söyleyen Bay Meijer ile yüzleşti. Bayan van Ewijk gazeteye verdiği röportajda, "'Ben sadece kadınların en büyük dileklerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyorum' dedi," diye hatırladı. "Ben de 'Artık yardım etmiyorsun! Çocuklarıma 300 kardeşleri olabileceğini nasıl söylerim?' dedim."

Cennet Mahallesi'nin Ayşe'sini görenler gözlerine inanamıyor! Cennet Mahallesi'nin Ayşe'sini görenler gözlerine inanamıyor!

Jonathan Meijer Nasıl Yakalandı?

Meijer'in çocuklarının 150'den fazla ebeveyni çevrimiçi olarak bağlandı ve yardım için Donorkind Foundation ile iletişime geçti. Sperm bağışı çocuklarının kökenlerini bulmalarına yardımcı olan kuruluş, People'a göre, çocuklarının aynı babaya sahip olmasından endişe eden annelerden tek bir haftada 30'dan fazla çağrı aldı.

Hollanda tıbbi yönergelerine göre, bir bağışçı olası ensest ve psikolojik sorunlardan kaçınmak için yalnızca 25 çocuk sahibi olabilir. Ancak, bu sayıyı aşmak bir suç olarak kabul edilmiyor, ABC News 2023'te bildirdi. Meijer, 2017 yılında Hollanda Kadın Hastalıkları ve Doğum Derneği (NVOG) tarafından sperm bağışından men edildi. Altı yıl sonra, Nisan 2023'te Donorkind Vakfı'na karşı açtığı bir hukuk davasını kaybetti. Hollanda mahkemesi, Meijer'in sperm bağışını durdurmasını emretti ve gelecekteki her ihlal için kendisine 100.000 Avro para cezası verdi. Tudum'a göre, ayrıca "sperm bankalarından yeni ebeveynlerin kullanımına sunulan spermlerinin imha edilmesini talep etmesi" gerekiyordu.

Jonathan Meijer'in Kaç Çocuğu Var?

Jonathan Meijer'in gebe kalmasına yardımcı olduğu çocuk sayısı tam olarak bilinmiyor. Doğurganlık dolandırıcılığı aktivisti Eve Wiley, Tudum'a 3.000 potansiyel çocuğu olabileceğini söyledi.

“Jonathan ve Cryos International ile birlikte, dört yıl boyunca ayda bir kez dört günlüğüne Kopenhag'a gidiyor. Bu yaklaşık 200 bağış demek ve boşalma başına yaklaşık 15 pipet sperm elde edebiliyorsunuz. Her pipet bir bebek yaparsa, bu 3.000 potansiyel çocuk anlamına gelebilir,” diye açıkladı. “Bu sadece bir sperm bankası. Ve en az 11 sperm bankasında olduğunu biliyoruz.”

1000 Çocuklu Adam yapımcısı Natalie Hill, çocukların etkileneceğini ve çocukların çocuklarının da etkileneceğini söyledi. “Ancak her kuzen etkileniyor. Bu çocukların ortağı olan herkes etkileniyor. Jonathan'ın kardeşleri, kız kardeşleri, yeğenleri, yeğen çocukları, yeni bir aile kurarak bağ kuran veya bağ kuran herkes onun eylemlerinden etkilenecek.”

Jonathan Jacob Meijer Şimdi Nerede?

Jonathan Meijer dünyayı gezmeye devam ediyor ve gezilerinin YouTube videolarını paylaşıyor. En son, Doğu Afrika kıyılarındaki bir Tanzanya takımadası olan Zanzibar'daydı. Mayıs 2024'te Meijer,

Kaynak: HABER MERKEZİ